Haos pe aeroporturile din Europa. Un nou plan de greva pe aeroportul Charles de Gaulle din Paris

0
215
Airport

Grevistii aeroportului Charles de Gaulle din Paris vor organiza o noua greva in perioada 8 – 10 iulie pentru a-si ridica revendicarile salariale, astfel marcand o noua perturbare a calatoriilor de vara, a informat Reuters.

Echipajele de la sol de la Charles de Gaulle au organizat o serie de greve cerand salarii mai mari pentru a atenua impactul inflatiei pe fondul cererii in crestere pentru calatorii aeriene si a lipsei de personal cauzate in mare parte de pandemia de Covid-19 – conform News.ro.

Daniel Bertone, reprezentantul sindical CGT sustine ca “Majoritatea lucratorilor sunt de parere ca oferta salariala nu este suficient de buna. Personalul nu are incredere in management si nu accepta santajul”, dupa ce operatorul aeroportuar ADP a venit cu o oferta de crestere a salariului de 4% pentru personalul din aeroport daca accepta sa incheie greva vineri. 

In consecinta, personalul a refuzat oferta si planifica o noua greva in perioada 13-17 iulie. 

La nivel European, mii de zboruri au fost amanate sau anulate din cauza lipsei personalului din aeroporturi si a cererii foarte mari. Grevele tot mai dese dar si problemele cauzate de intarzierile si anularile de zboruri, pierderea bagajelor sau probleme ce au legatura cu documente de calatorie, provoaca un haos in marile aeroporturi din Europa.

Sambata, 2 iulie, pe aeroportul principal al capitalei franceze, unul din cinci zboruri a fost anulat, compania aeriana Air France sustinand ca face eforturi pentru a isi mentine toate zborurile pe distante lungi si 90% pe zborurile pe distante medii.

Hub-urile din orase din intreaga Europa, inclusiv Londra, Amsterdam si Frankfurt, au suferit intreruperi din cauza penuriei de forta de munca si a actiunilor industriale privind salariile si conditiile de munca.

British Airways a ajuns mai devreme la un acord cu sindicatele Unite si GMB pentru a preveni o greva a personalului de check-in de la aeroportul Heathrow din Londra pentru salarizare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here