Air Notification

Compania Blue Air reia zborurile pe ruta Cluj-Napoca – Constanta in perioada sezonului de vacante estivale

Blue Air Plane

Pentru a veni in intampinarea nevoilor persoanelor care locuiesc in zona Transilvaniei de a calatori rapid, confortabil si la preturi accesibile in scop turistic catre litoralul Marii Negre in perioada estivala, compania Blue Air si conducerea Aeroportului International Avram Iancu din Cluj Napoca au anuntat ca au stabilit un program prin care, incepand cu 20 iunie 2022, se reintroduc zborurile catre Constanta si retur.

Aici trebuie mentionat ca parteneriatul dintre Blue Air si Aeroportul din Cluj este unul ce dateaza de mai multi ani, si, desi in perioada pandemica circumstantele din domeniul liniilor aeriene de pasageri nu au fost favorabile, totusi compania a continuat sa opereze zboruri catre diferite destinatii nationale si internationale. Spre exemplu, in martie 2021, pe fondul unei relative scaderi a incidentei cazurilor dupa valul 3 de infectari, Blue Air a introdus 13 noi rute catre destinatii din Europa operate de pe aeroportul clujan, contribuid (partial) in acest fel la salvgardarea capacitatii operationale a aeroportului in momentele de criza.

Cursele vor fi de tip dus-intors, de trei ori pe saptamana, alternativ o zi da – o zi nu (exceptand week-end-urile) dupa urmatorul orar:

retur: decolare la 14:15 si aterizare la Cluj-Napoca la 15:20.

retur: decolare la 19:45 si aterizare la Cluj-Napoca la 20:50.

Rezervarile pentru bilete se pot face accesand site-ul www.flyblueair.com.

Schema a fost astfel structurata pentru a acoperi cat mai bine cererea si de a fi cat mai egal distribuita pe tot parcursul saptamanii, dar in acelasi timp de a optimiza costurile astfel incat compania sa poata oferi transport la preturi convenabile. Trebuie mentionat ca in trecut, inclusiv in perioada de restrictii, in sezonul estival erau operate doua curse pe saptamana. Pentru 2022, in baza interesului manifestat de pasageri, s-a estimat ca cererea va fi substantial mai crescuta, si, ca atare, pentru ca sa nu existe solicitari neonorate, s-a marit numarul de curse la 3 pe saptamana.

Ideea reactivarii acestor rutre sezoniere are in vedere mai multe obiective, atat pentru dezvoltarea Aeroportului International Avram Iancu, a companiei aeriene Blue Air cat si a intregului sector al turismului la nivel national.

Astfel, un zbor direct Cluj – Constanta de numai 1 ora si 5 minute contribuie, chiar daca in mod indirect, la dezvoltarea turismului intern, intrucat permite calatorilor din Nord-Vestul tarii sa elimine unul dintre principalele impedimente in luarea deciziei de a merge intr-un sejur pe riviera Marii Negre: drumul parcurs pe cale terestra pana la destinatie. Din pacate in tara noastra infrastructura rutiera sau feroviata nu este in cea mai buna conditie, si, ca atare, pentru majoritatea persoanelor doritoare de o vacanta linistita, dar mai ales pentru turismul de familie, perspectiva unei calatorii de multe ore cu trenul sau cu autoturismul poate sa fie un factor de-motivational destul de puternic. Practic drumul dus-intors ar consuma o parte substantiala din timpul alocat concediului, fara a mai pune la socoteala ca ar putea crea chiar disconfort.

Acest plan de relansare a curselor va ajuta si operatorul aerian Blue Air in misiunea sa de a asigura servicii acolo unde este cerere, sa acopere cat mai bine necesarul de zboruri atat interne, cat si internationale si sa-si diversifice gama de servicii oferite. Astfel, aceasta ruta, chiar daca este una interna pe o distanta relativ scurta in comparatie cu zborurile catre destinatii din alte tari –  aproximativ 490 km in linie dreapta, este una destul de cautata de turisti. De aceea se preconizeaza ca cererea va fi consistenta in 2022, mai ales in conditiile in care in anii anteriori din cauza situatiei epidemiologice vacantele au ramas doar la stadiul de dorinta pentru foarte multi romani. Astfel compania vine sa ofere o solutie convenabila de transport la standarde civilizate acolo unde exista necesar, dar nu sunt multe alternative.

De cealalta parte si aeroportul din Cluj este direct interesat sa-si creasca volumul traficului si treptat sa atinga cifrele din perioada dinaintea pandemiei. Motivul este evident: o utilizare mai accentuata a capacitatii aeroportuare reprezinta profituri mai ridicate si implicit si posibilitati de dezvoltare considerabil mai mari.

In concluzie orice aranjament cu o linie aeriana de incredere este mutual benefic pentru toate partile implicate: pasagerii obtin o linie directa catre litoral, aeroportul isi recupereaza traficul aerian iar operatorul aerian isi indeplineste misiunea sa.

Exit mobile version