Angajatii Ryanair din Spania prelungesc greva cu inca 12 zile

0
327

Personalul de cabina Ryanair cu sediul in Spania prelungeste greva cu inca 12 zile. Vor avea loc noi greve in perioadele 12 – 15 iulie, 18 – 21 iulie si 25 – 28 iulie pe 10 aeroporturi din Spania. Zborurile de la toate cele zece aeroporturi spaniole in care isi desfasoara activitatea compania irlandeza vor fi afectate.

Sindicatele au declarat, luni, ca operatorul aerian irlandez Ryanair nu respecta legislatiile locale ale muncii, si au indemnat conducerea companiei sa imbunatateasca conditiile de munca pentru angajatii sai.

Personalul Ryanair si sindicatele cer o schimbare de atitudine din partea companiei dar si salariu si conditii decente de munca. De asemenea, acestia au cerut guvernului spaniol “sa nu permita companiei aeriene Ryanair sa incalce legislatia muncii sii drepturile constitutionale, cum ar fi dreptul la greva”.

Ryanair mentioneaza ca “grevele de ATC (controlul traficului aerian) si lipsa personalului aeroportuar din Europa pot cauza unele intreruperi minore, iar pasagerii ale caror zboruri sunt intrerupte vor fi notificati prin e-mail sau SMS”.

Potrivit sindicatelor, protestele de saptamana trecuta au lasat cel putin 26 de zboruri anulate si 185 de zboruri intarziate in cadrul primului protest si 215 anulari si 1255 intarzieri de zboruri in cadrul celui de-al doilea protest.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here